Rozhovory

„NEBYLI JSME HERNĚ HORŠÍ, ALE NA JEDEN GÓL SE TĚŽKO VYHRÁVÁ,“ UVĚDOMUJE SI JIŘÍ JEBAVÝ

„NEBYLI JSME HERNĚ HORŠÍ, ALE NA JEDEN GÓL SE TĚŽKO VYHRÁVÁ,“ UVĚDOMUJE SI JIŘÍ JEBAVÝ

26. 10. 2023 Rozhovor s Jiřím Jebavým

Medvědi po čtyřech výhrách v řadě okusili hořkost porážky. V pražských Letňanech nebyli horším týmem, ale hokej se hraje na góly a ten jediný děčínský k výhře nestačil. Za Grizzly nastoupil i litoměřický Jiří Jebavý, který do Děčína dorazil, aby se rozehrál po dlouhém zranění. Zkušený bek naskočil do zápasového tempa poprvé od play-off loňské sezóny. Po utkání hovořil o tom, jak se po dlouhé době cítil na ledě a o samotném střetnutí.

Začneme u tvého startu v děčínském dresu, jak k němu došlo?
Došlo k němu tak, že jsem se po delším zranění dával dohromady, ostře jsem doteď odtrénoval asi 14 dní a s Honzou Fišerou, manažerem Litoměřic, jsme se bavili, jestli bych se nechtěl rozehrát někde ve 2. lize, aby to potom pro mě nebyl takový šok. Přeci jenom jsem nějakých sedm měsíců nehrál zápas. Pak přišel s tím, že je možnost hrát za Děčín, tak jsem říkal, že to beru, že budu rád a konečně si vyzkouším hrát zápas.

Jak ses cítil po návratu do zápasového tempa?
Upřímně, cítil jsem se hrozně (smích). I když trénuji 14 dní, tak zápas je přeci jenom něco jiného. Fyzicky jsem se moc dobře necítil, tuhly mi nohy, a ještě to nebylo to, co bych od sebe očekával. Ale doufám, že jsem to nějak zvládl, bude to jenom lepší a postupně se do toho dostanu.

Ve 2. lize jsi naskočil po sedmi letech, jak jsi vnímal kvalitu soutěže?
Po jednom zápase se to těžko hodnotí. Myslím si ale, že Letňany jsou jeden z těch lepších týmů, mají zkušené kluky a dravé mládí, navíc mají malý led, takže to nebyl špatný soupeř. Pro mě to nebylo nic jednoduchého.

V Letňanech jsme prohráli o gól, jaký to byl zápas?
Bylo to vyrovnané utkání, které skončilo jednogólovým rozdílem. Myslím si, že jsme klidně nějaký ten bod urvat mohli, ale trošku nám chyběla produktivita. Jak říkal trenér David Švagrovský, chyběla nám taková ta dravost, víc se tlačit do brány a dát nějaký ubojovaný a ošklivý gól. Tohle nám chybělo a asi i rozhodlo. Jinak si nemyslím, že bychom byli herně horší, utkání z naší strany nebylo špatný a klidně jsme si mohli nějaké body odvést. Dostat dva góly v Letňanech asi není úplně špatný, ale na jeden gól se těžko vyhrává.

V zápase bylo vidět plno soubojů…
Určitě to bylo bojovnější utkání. Pro mě to byla taková zkouška a stěžejní bod, jestli mi zdraví vydrží, protože na trénincích tolik střetů a soubojů nepřijde. Takže nějakou srážku a souboj jsem taky absolvoval a jsem rád, že jsem to vydržel.

V sobotu jedeme do Mostu, co myslíš, že bude potřeba zlepšit oproti včerejšímu zápasu?
Zlepšit určitě tlak do brány, zjednodušit to do útoku, hodně střílet a nevymýšlet nějaké krásné akce, ty můžeme vymýšlet třeba, když jsme ve větším vedení.

Děkujeme za rozhovor


Následující článek

Partneři

Více
Úvod