A-tým

MEDVĚDY ČEKÁ DERBY S ÚSTECKÝM SLOVANEM

MEDVĚDY ČEKÁ DERBY S ÚSTECKÝM SLOVANEM

26. 9. 2023 PREVIEW

Děčínští hokejisté se připravují na první letošní výjezd na led soupeře. A půjde o dost pikantní prostředí, jelikož Grizzly čeká hned ve druhém kole severočeské derby s domácím Ústím nad Labem. Hokejový souboj sousedních měst je na programu ve středu od 18 hodin! U toho nesmíte chybět.

Grizzly vstoupili do ligy porážkou
Děčín potkal hned v prvním kole jednoho z adeptů na postup. A v zápase soupeř z Tábora svou kvalitu potvrdil. První velkou šanci sice měli Grizzly, ale góly začali dávat Kohouti, kteří si v první třetině vytvořili dvoubrankový náskok. Když se Jihočeši prosadili i v úvodu té druhé, zdálo se být rozhodnuto. Nakonec z toho byla porážka 0:4.

HC Děčín – HC Tábor 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Branky a asistence: 3. Krliš (Zadražil, Severa), 12. Šulek (Hajič, Dančišin), 21. Matušík (Plášil, Dančišin), 35. Šulek (K. Černý, Matušík)

Sestava Děčína:
Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Hercík, Starý – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Macek, Jursa, Černý – Smola, Parshakov, Nowák – Hruška


Ústí na úvod zapsalo těsnou domácí výhru
Slovan v prvním kole narazil na Cheb, jenž už měl za sebou premiéru v novém ročníku díky předehrávce s Piráty. Na první tři branky Ústí našli hosté pokaždé odpověď. Severočeši navíc neproměnili dvě trestná střílení. I přesto se nakonec radovali z výhry, protože nerozhodný stav rozsekl v 52. minutě Zdeněk Petráš.

Ústecký Slovan s.r.o. – HC Stadion Cheb 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
Branky a asistence: 13. Rudovský (Petráš, Berčík), 28. M. Bláha (Kubát), 30. M. Bláha (Kubát, Dubský), 52. Petráš (Rudovský, L. Sýkora) – 27. Čejka (V. Skuhravý), 32. D. Novotný (Kořán), 41. D. Novotný (Šik, V. Skuhravý)

Sestava Ústí:
Stahl (Vlach) – Kubát, Popela (C), Trefný, L. Sýkora, Funk, Hynek (A) – M. Bláha, Roubík, Dubský – Berčík, Petráš (A), Rudovský – Kuchynka, Bartoš, J. Tůma – Krédl, Nedoma, Gottfried


V přípravě patřil duel Medvědům
Sousední města na sebe narazila už v přípravě, kdy se vzájemný duel odehrál na děčínské půdě. Hrál se aktivní hokej na obou stranách, avšak z lepší produktivity těžili Medvědi. O výsledku rozhodli hlavně ve třetí části, kdy slepenými góly soupeři odskočili. Grizzly opanovali první derby se Slovanem 5:2.

HC Děčín – Ústecký Slovan s.r.o. 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a asistence: 14. Nezbeda (Tůma), 22. Smola (Macek, Jursa), 43. Príhoda (Černý), 49. Faigl (Tůma, Nezbeda), 50. Macek (Jursa) – 16. Dubský (Petráš), 59. Funk (Petráš, Popela)

Sestava Děčína:
M. Petrásek (Lavinger) – Kaltenböck, Brož, Kučera, Zedek, D. Petrásek, Bartoň – D. Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Parshakov, Príhoda, Černý – Hruška

Sestava Ústí:
Vlach (Stahl) – Popela, Sýkora, Gottfried, Polata, Šefl, Funk, Mareš, Hynek – Dubský, Petráš, Bláha – J. Tůma, Berčík, Štrombach – Sýkora, Bartoš, Nedoma – Gašpar, Kisliuk, Beran


Partneři

Více
Úvod