Rozhovory

„UTKÁNÍ MĚLO VŠECHNO, CO SPRÁVNÉ DERBY MÁ MÍT,“ PRAVIL SPOKOJENĚ JAN SMOLA

„UTKÁNÍ MĚLO VŠECHNO, CO SPRÁVNÉ DERBY MÁ MÍT,“ PRAVIL SPOKOJENĚ JAN SMOLA

28. 9. 2023 Rozhovor s Janem Smolou

První derby nové sezóny patřilo Děčínu, který po výsledku 6:4 vyhrál na půdě Ústeckého Slovanu. Dvě branky včetně té vítězné obstaral Jan Smola. Útočník, jenž se do Děčína vrátil právě z klubu ze sousedního města, v rozhovoru přiznal, že měl v utkání proti bývalým spoluhráčům o větší motivaci postaráno. Ke dvěma trefám ještě přidal asistenci při posledním gólu Tomáše Nezbedy a měl tak velký podíl na výhře Medvědů.

Jak bys zhodnotil středeční derby?
Zhodnotil bych ho určitě dobře, utkání mělo všechno, co správné derby má mít, tedy emoce, hodně branek, od obou týmů kvalitní výkon s lepším koncem pro nás.

Rozhodly o výhře ubráněné dvojnásobné přesilovky?
Určitě to byl důležitý aspekt, protože za stavu, kdy jsme vedli o gól, tak oni měli minutu a 40 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3, ale nevyužili ji a my jsme se pak nakonec mohli radovat z výhry.

Jak jsi prožíval tu jejich závěrečnou přesilovku?
Jelikož jsem byl na trestný, tak jsem to prožíval velice, samozřejmě to nebyl příjemný pocit, ale věřil jsem klukům, kteří byli zrovna na ledě. Poprali se s tím neskutečně a ubránili to výborně, takže jim patří velké díky.

K výhře jsi přispěl dvěma góly a asistencí, ten druhý byl rovnou vítězný. Věděl jsi dopředu, jak budeš chtít zakončit svůj únik?
Měl jsem to v hlavě, že si pokusím Štáhlíka (David Stahl) natáhnout víc doprava a zkusím mu to dát mezi nohy. Vím, že mi to vloni na něj při trénincích vycházelo, takže jsem věděl od začátku, co udělám a naštěstí mi to vyšlo.

Pomýšlel jsi potom ještě na hattrick?
Popravdě ani ne, v hlavě jsem to úplně neměl. V jednu chvíli jsem si teda říkal, že kdyby byla power-play, tak bych to třeba mohl zkusit dát, ale pro mě bylo hlavní vyhrát. Na konci, když jsem mohl jít ze strany do zakončení, tak jsem poslal puk na Nezbyho (Tomáš Nezbeda), který to dával do prázdný. Takže pro mě byla první výhra a hattrick by byl už jen taková třešnička na dortu.

Měl jsi proti Ústí, kde jsi loni působil, větší motivaci?
Určitě, jelikož ty kluky tam znám, takže asi byla nějaká motivace ukázat jim to a myslím si, že se to naprosto povedlo, jak mně osobně, tak i týmový výkon byl úžasný.

Už víš, kolik tě ty dvě branky budou stát?
Vím. Před zápasem jsme s kluky, co dřív hráli v Ústí, něco vypisovali, takže už víme, kolik nás to bude stát.

V sobotu přijedou Piráti, co bude klíčové proti nim předvést?
Určitě proti nim bude klíčové nedělat zbytečné chyby, jako jsme některé udělali proti Ústí. Věřím tomu, že když budeme hrát zodpovědně vzadu a budeme plnit to, co máme, tak nějaká šance i gól určitě přijdou a budeme s nimi moct hrát vyrovnaný hokej.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod