Rozhovory

 „MĚL JSEM TOHO PLNÉ ZUBY,“ PŘIZNAL MICHAEL PETRÁSEK

„MĚL JSEM TOHO PLNÉ ZUBY,“ PŘIZNAL MICHAEL PETRÁSEK

25. 9. 2023 Rozhovor s Michaelem Petráskem

Grizzly na úvod ligy narazili na těžký kalibr v podobě jednoho z favoritů na postup. Kvalita Tábora se taky v utkání potvrdila. Gólman Michael Petrásek, jenž téměř po roce odchytal soutěžní zápas, se v brance pořádně zapotil a zejména po druhé třetině toho měl plné zuby. Svými skvělými zákroky však dával po celý zápas týmu naději něco s výsledkem udělat a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem Děčína.

Do nového ročníku jste vstoupili domácí porážkou s Táborem, jaký to byl z tvého pohledu zápas?
Chytli jsme na začátek jednoho z nejlepších soupeřů, co letos potkáme a myslím si, že to bylo znát. Škoda, že jsme neproměnili nějakou šanci, protože nějaké jsme měli. Ale za mě ta jejich kvalita byla v zápase jasně vidět a moc nám nedali čuchnout.

Těžko jste se udržovali v útočném pásmu, co myslíš, že bylo příčinou?
Musím říct, že byla strašně znát jejich síla na puku. Mají v týmu plno zkušených beků, kteří hráli extraligu nebo 1. ligu, takže za mě byl v tomhle asi největší rozdíl.

Zlomil se zápas na začátku druhé třetiny, kdy jste hned inkasovali?
Když jsme dostali zkraje druhé třetiny na 3:0, tak se to pomalinku začalo lámat. Akorát škoda, že jsme neproměnili nějaký únik. Samozřejmě, když jsme nedali gól, tak jsme se neměli jak nastartovat.

Ty ses v bráně pořádně zapotil, neboť jsi byl v neustálé permanenci, jak náročné utkání to bylo?
Popravdě, po druhý třetině jsem myslel, že umřu (smích). Měl jsem toho plný zuby a docela jsem se modlil, aby už byl konec. Měli tam plno takových zámků, kdy nás motali ve třetině a kolikrát ani nemuseli vystřelit, ale gólman musí být furt v pozoru, ohnutý, musí si kleknout, pak zas nahoru, takže jsem toho měl plný zuby.

A po zdravotní stránce, jak ses cítil v zápase?
Zdravotně jsem se cítil úplně v pohodě, jenom fyzicky jsem toho měl plný zuby, ale to bylo tím, jak jsem říkal, bylo toho prostě dost.

Ve středu vás čeká Ústí, kde jsi několik let působil, tak jak se těšíš na derby?
Těším se moc, je to tým, kde jsem nějaký roky taky strávil a je to blízko, takže určitě dorazí i rodina jako byla na prvním zápase. Neberu to nějak speciálně už, ale na ten zápas se těším.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod