Zápasy - A-tým

DĚČÍN VSTOUPIL DO NOVÉHO ROČNÍKU PORÁŽKOU

DĚČÍN VSTOUPIL DO NOVÉHO ROČNÍKU PORÁŽKOU

24. 9. 2023 REPORTÁŽ

Sobotním dnem odstartoval pro Medvědy nový ročník 2. ligy. Vstup do soutěže se však děčínským hokejistům nepovedl podle představ a před svým soupeřem z Tábora se museli sklonit. Grizzly nedokázali najít recept na hostujícího brankáře a s Jihočechy si zopakovali stejný výsledek z ledna, kdy rovněž na svém ledě prohráli 0:4.

Úvodní šanci utkání měli hned v prvních sekundách hráči Děčína, kteří při vlastním oslabení ujeli ve dvou, zakončoval Tomáš Faigl, ovšem David Gába se stihl přesunout. Hosté přesilovou hru z úvodu sice nevyužili, přesto se po jejím skončení radovali ze vstřelení branky. V čase 2:19 dostal nabito Václav Krliš, který trefil přesně horní růžek brány - 0:1. V čase 11:43 zdvojnásobil Tábor svůj náskok. Tomáš Hajič nahodil od modré puk, jenž tečoval za záda brankáře Ondřej Šulek - 0:2. Ve 13. minutě z daleké střely otřel kotouč o horní tyčku David Černý.

Stejný způsobem, jak začala první třetina, odstartovala i ta druhá a Děčín musel do čtyř. Nabídnout přesilovou hru tentokrát využil v čase 20:49 z dorážky Jakub Matušík0:3. Ve 31. minutě nebezpečně tečoval nahození Jan Bárta, nicméně Michael Petrásek byl v pozoru. Ve 33. minutě měli obrovskou šanci na snížení Medvědi, neboť se řítili v oslabení dva na jednoho, Martin Jursa vracel na Jana Smolu, ale ten nepřekonal Gábu. V čase 34:06 šli Táborští do trháku. V pětiminutové přesilovce se prosadil Ondřej Šulek, který si poradil s obráncem a zblízka zavěsil - 0:4.

Poslední perioda přinesla první velkou šanci ve 46. minutě, kdy mohl skórovat do odkryté klece Jakub Matušík, jenže Petrásek se skvěle přesunul a předvedl fantastický zákrok. Ve 48. minutě ukořistil puk Martin Jursa, jenž se hned pokusil o střelu, avšak Gába zasáhl lapačkou. V 56. minutě přebruslil Jan Smola obránce, a ještě vyslal do úniku Davida Černého, ale tomu se nepovedlo zakončit. V poslední šanci zápasu byl táborský Šulek, ovšem s jeho průnikem si poradil gólman Děčína.

HC Děčín – HC Tábor 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Branky a asistence: 3. Krliš (Zadražil, Severa), 12. Šulek (Hajič, Dančišin), 21. Matušík (Plášil, Dančišin), 35. Šulek (K. Černý, Matušík)

Sestava Děčína:
Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Hercík, Starý – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Macek, Jursa, Černý – Smola, Parshakov, Nowák – Hruška

Sestava Tábora:
Gába (T. Dvořák) – Hubata, Plášil, Hajič, Jáchym, Suchánek, K. Černý – Krliš, Zadražil, Severa – Zeman, Matušík, Milfait – Seidl, Dančišin, Šulek – Bárta, Zíb, L. Prášek

Hodnocení trenéra Davida Švagrovského:
„Soupeř nám ukázal svoji kvalitu a proč patří k top tymům v soutěži, ale myslím si, že zápas paradoxně rozhodly naše nevyužité šance a individuální chyby, které Tábor potrestal. Kluky musím pochválit za nasazení a bojovnost, ale to proti takovému soupeři nestačí. Určitě bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nás podporovali celý zápas.“


Partneři

Více
Úvod