Rozhovory

„ZAČÁTEK NÁM VŮBEC NEVYŠEL, ALE NAKONEC JSME TO ZVLÁDLI,“ HODNOTÍ TOMÁŠ FAIGL

„ZAČÁTEK NÁM VŮBEC NEVYŠEL, ALE NAKONEC JSME TO ZVLÁDLI,“ HODNOTÍ TOMÁŠ FAIGL

2. 9. 2023 Rozhovor s Tomášem Faiglem

Vstup do čtvrtečního zápasu proti Benátkám se Medvědům nepovedl a hned ve čtvrté minutě prohrávali. Nebýt brankáře Lukáše Lavingera, mohlo to být i vyšším rozdílem, což potvrdil Tomáš Faigl. Děčínský útočník však ještě v té samé třetině vyrovnal a zadělal na obrat, který byl dokonán v závěrečné desetiminutovce. Jednatřicetiletý hokejista, jenž v Děčíně začíná už 11. sezónu, v zápase ještě asistoval u vítězné trefy Tomáše Nezbedy a Grizzly i díky jeho příspěvku v přípravě podruhé vyhráli.

Tomáši, Benátky měly dobrý vstup do zápasu, nicméně ty jsi ještě v té samé třetině vyrovnal. Jak moc podle tebe byla důležitá vyrovnávající branka?
Je pravda, že začátek nám vůbec nevyšel a jen díky Lávovi (Lukáš Lavinger) v brance jsme prohrávali pouze o gól. Určitě je pro vývoj zápasu lepší hrát 1:1 než prohrávat o gól nebo o dva, ale pořád bylo před námi ještě dost času.

O vítězství jste rozhodli v závěrečné desetiminutovce, myslíš, že soupeři docházely síly vzhledem k tomu, že měl v nohách zápas s Kobrou?
To bychom se museli zeptat jich, ale nemyslím si. Možná v tom hrálo roli několik oslabení, které Benátky hrály v poslední třetině a ve kterých inkasovaly rozhodující gól.

I díky častým vylučováním byla hra v závěrečné třetině často přerušovaná, mělo to vliv na tempo hry?
Hra byla až moc rozkouskovaná a bylo pak horší se do toho dostat. My jsme rádi, že jsme to nakonec zvládli a doma zvítězili.

V přípravě máte za sebou polovinu zápasů s vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek, tak jak zatím hodnotíš dosavadní zápasovou přípravu?
Sám jsem si řekl, že je to zatím 50/50. Mrzí mě první zápas v Mostě, kde jsme zaspali druhou třetinu. Kvůli tomu, i našemu selhání v zakončení, jsme prohráli.

Co myslíš, že bude potřeba ještě vypilovat do startu ligy?
Vždycky je co zlepšovat, ale za mě určitě přesilovky a obranné pásmo.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod