Zápasy - A-tým

MEDVĚDI DÍKY POVEDENÉMU ZÁVĚRU ZDOLALI BENÁTKY

MEDVĚDI DÍKY POVEDENÉMU ZÁVĚRU ZDOLALI BENÁTKY

1. 9. 2023 REPORTÁŽ

V posledním srpnovém dni nastoupili Grizzly na svém ledě k přípravnému utkání proti Benátkám. Po první třetině, kdy se oba celky prosadily jednou, si museli diváci na rozuzlení zápasu počkat až do závěrečné desetiminutovky. Dlouho vyrovnaný stav rozhodl gólem Tomáš Nezbeda, na kterého ještě navázal Vladimír Brož a Děčín mohl slavit druhou výhru v přípravě.

Na první gól se dlouho čekat nemuselo, jelikož už v čase 3:22 se prosadily Benátky. Viktor Martínek zpoza branky našel v mezikruží Václava Jankovského, který bekhendem prostřelil Lukáše Lavingera - 0:1. Vedení hostům však vydrželo jen do začátku 13. minuty, kdy přišlo vyrovnání ze strany Děčína. Tomáš Faigl se po střele Tomáše Nezbedy dostal k odraženému kotouči, položil si gólmana a neomylně zakončil do odkryté klece - 1:1. Za dvě minuty mohlo být na střídačce Medvědů ještě veseleji, jenomže David Tůma z dobré pozice jen těsně minul horní tyč.

Ve 24. minutě museli jít hráči Děčína do tří, ovšem 45 sekund dlouhé dvojnásobné oslabení zvládli. Ve 28. minutě byl v pozoru Lukáš Lavinger a s šancí soupeře si poradil. Ve 33. minutě měl při přesilové hře velkou možnost skórovat David Tůma, ale svým pokusem opět mířil těsně nad bránu.

Úvod třetí periody patřil Medvědům, kteří se díky Aleši Mackovi dostali do dvou zajímavých příležitostí. Hlavně ta druhá byla pohledná, když se děčínský útočník prodral z půlky hřiště až k zakončení, avšak Jaroslav Brázdil proti němu zakročil. Ve 47. minutě napřáhl nebezpečně Ondřej Príhoda, nicméně lapačkou zasáhl brankář Benátek. Dlouho vyrovnaný stav vydržel až do 52. minuty, kdy domácí využili přesilovku. Po závaru před Brázdilem se nejlépe zorientoval Tomáš Nezbeda, jenž dostal puk do sítě – 2:1. V čase 58:11 podtrhl vítězství Děčína bombou od modré Vladimír Brož a stanovil konečný stav – 3:1.

HC Děčín – HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a asistence:
13. Faigl (Nezbeda, Tůma), 52. Nezbeda (Faigl, Tůma), 59. Brož (Nezbeda, Tůma) – 4. Jankovský (Martínek, Zumr)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, D. Petrásek, Kučera, Zedek, Starý, Bartoň – Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Parshakov, Príhoda, Chovanec – Hruška

Sestava Benátek:
Hofman (23. Brázdil) – Antoš, Kuna, Stach, Haspeklo, Kulvejt, Klodner, Němeček – Douša, Hejňák, Král – Plíšek, Dvořák, Kusý – Zumr, Martínek, Havlas – Jankovský


Partneři

Více
Úvod