Report

MEDVĚDŮM SE ZASTAVIT ROZJETOU KOBRU NEPODAŘILO

MEDVĚDŮM SE ZASTAVIT ROZJETOU KOBRU NEPODAŘILO

17. 10. 2024 REPORT

Medvědi ve svém doupěti tentokrát přivítali pražskou Kobru, která se v letošní sezóně pohybuje na předních místech tabulky. Toho se Děčín nezalekl a v první třetině si vypracoval zajímavé možnosti, jenže do vedení šli hosté. Na začátku prostřední části se povedlo vyrovnat Tomáši Faiglovi, ovšem pražský celek si před odehráním první poloviny vzal vedení zpět, které už do konce utkání nepustil. Grizzly se ještě pokoušeli zdramatizovat duel, ale ve třetí periodě se trefil jen celek z hlavního města.

První vážnější šanci měl v šesté minutě Petr Hruška, který nejprve střílel z levého kruhu a následně se procpal i k dorážce, ovšem Matyáš Ondrík nadvakrát zasáhl. Další velkou šanci připravil Tomáš Nezbeda pro Martina Jursu, jehož však z těsné blízkosti gólman vychytal. V 11. minutě zívala na Tomáše Šťastného odkrytá klec, ale pražský hráč prudkou přihrávku do brány neusměrnil. Jako blesk z čistého nebe přišel v předposlední minutě úvodního dějství gól Kobry. Kotouč se po sražené ráně dostal na hůl Jana Krupičky, jenž ho poslal za záda Lukáše Lavingera – 0:1.

Medvědi vstoupili do druhé třetiny vyrovnáním. Tomáš Faigl ujel obraně, s ničím se nepáral a parádní bombou vymetl pavučiny za Ondríkem – 1:1. Děčínský kapitán měl velkou šanci i ve 25. minutě, kdy střílel z mezikruží, ale jen do brankáře. Kobra si své vedení dokázala vzít zpátky v čase 26:19, Tomáš Šťastný se procpal k dorážce a uklidil puk do sítě – 1:2. Ve 29. minutě se blýskl famózním zákrokem lapačkou Lukáš Laviger a chytil jasný gól. Ve 37. minutě neudržel pokus Radka Vyhlídala hostující gólman a možnost se naskytla pro Jana Tůmu, který však nepřekonal strážce svatyně.

Ve 48. minutě zahrozil Tomáš Urban, jenže Lavinger se proti němu vyznamenal. V čase 50:14 se lavička Kobry radovala potřetí, a to díky Kamilovi Bříškovi, který se dostal ke sražené ráně a z první trefil horní roh brány – 1:3. V 55. minutě se do brejku dvou na jednoho rozjeli Medvědi, ale pokus zakončujícího Davida Tůmy pokryl Ondrík. Ani v následné minutě Děčín neskóroval, a to, když Pavel Písařík stačil před brankářem plácnout do puku, ovšem maskovaný muž Kobry byl připraven. V závěru se Grizzly pokusili zdramatizovat zápas při hře bez brankáře, nicméně kýžené srovnání z toho nevzešlo.

HC Děčín – HC Kobra Praha 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Faigl (Brož, Nowák) – 19. Krupička (A. Straka, David Šteiner), 27. Šťastný (Bříška, A. Straka), 51. Bříška (Vlček, Grauer)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Čermák) – Brož (A), Nowák, Werner, Hora, Kotyza, Vyhlídal, Polata – D. Tůma (A), Písařík, Faigl (C) – Smola, Nezbeda, Jursa – Dej, J. Tůma, P. Hruška – M. Hruška, Przybyla, Chovanec

HC Kobra Praha:
Ondrík (Hosnedl) – J. Sýkora, D. Kučera, Dudáček, Dominik Šteiner (A), Grauer, Šaklein, A. Straka – Šťastný (C), Vlček, Krupička – Davídek, S. Tichý, Bříška (A) – Nagy, David Šteiner, Urban – Theimer, Míšek, Petrák

Ohlas trenéra Michala Trávníčka:
„V dnešním utkání nebylo snadné si vytvářet šance, soupeř hrál v obraně zodpovědně. Přesto se nám povedlo si dobré příležitosti vytvořit, jejich gólman měl bohužel, pro nás, zrovna den. V takto vyrovnaném utkání zamrzí obdržené góly po našem nedůrazu.“


Partneři

Více
Úvod