×
Dnes v 18:30 | MUZ
HC Řisuty
HC Děčín

Rozhovory

SOUTĚŽ BUDE UŽ JEN TĚŽŠÍ A JE POTŘEBA PŘISTOUPIT KE KAŽDÉMU ZÁPASU NA 120 PROCENT,“ ŘÍKÁ TRENÉR DAVID ŠVAGROVSKÝ

SOUTĚŽ BUDE UŽ JEN TĚŽŠÍ A JE POTŘEBA PŘISTOUPIT KE KAŽDÉMU ZÁPASU NA 120 PROCENT,“ ŘÍKÁ TRENÉR DAVID ŠVAGROVSKÝ

14. 11. 2023 Rozhovor s trenérem Davidem Švagrovským

První polovinu základní části zakončili Grizzly gólovou kanonádou ve Slaném a po 15 kolech se s 30 body nacházejí na skvělém 5. místě. Děčínské A-mužstvo po těžkém úvodu začalo sbírat výhru za výhrou a ve 14 zápasech hned desetkrát stálo na straně vítězů. Povedené umístění Medvědů podtrhuje i tabulka kanadského bodování skupiny Západ, jejímž lídrem je s 15 góly a 13 asistencemi útočník Tomáš Nezbeda. Odehranou část soutěže hodnotil v rozhovoru hlavní trenér David Švagrovský.

Utkání ve Slaném mělo poněkud divoký úvod a během prvních pěti minut padly čtyři branky. Čemu přikládáš příčinu takového začátku?
My jsme chtěli na soupeře vletět a nasadit tempo hned od začátku, což si myslím, že se nám povedlo, ale byly tam dva špatný odrazy, které skončily v bráně. I přesto jsme klukům říkali, ať jsou pořád aktivní a tlačí na Řisuty.

Zápas jste potom zcela ovládli a vyhráli 10:4. Je pro tým taková porce vstřelených gólů ideální na sebevědomí?
Pro kluky je dobře, že se na tom podílely všechny lajny, takže to určitě přidá na sebevědomí. Nicméně ve středu se začíná od nuly, a tak je potřeba k tomu přistoupit.

První polovina základní části je za námi, Děčín se nachází na skvělém 5. místě, předpokládám, že s postavením v tabulce panuje spokojenost?
Určitě, s postavením jsme spokojeni, nicméně je to teprve začátek a my musíme neustále pracovat a být nachystaní, protože soutěž je tak vyrovnaná a je potřeba přistoupit ke každému zápasu na 120 procent.

Po těžkém úvodu, jste se rozjeli a vyhráli hned 8 utkání z devíti. Čekali jste před sezónou takové výsledky?
To je těžká otázka. My se snažíme jít zápas od zápasu, nachystat se tak, abychom si dali šanci bodovat v každém zápase. Nicméně si myslím, že nám ten těžký start pomohl, kluci si dokázali, že můžou hrát s kýmkoliv, kabina se semkla a postupně se to na sebe nabalovalo.

Těší vás, že mužstvo dokázalo několikrát vyhrát zápasy, ve kterých muselo otáčet skóre? Co to o týmu vypovídá?
Určitě o vnitřní síle týmu, ale je to pro nás i varování, že se do takových situací vůbec dostáváme. Je to jedna z věcí, na kterých neustále pracujeme, nemít výpadky, kdy si jdeme jen zahrát.

Co říkáš na práci speciálních formací? V oslabení jste inkasovali celkově jen osmkrát, což není vůbec špatná vizitka…
Jedna věc je, že kluci na oslabení dodržují to, co si řekneme, ale hlavně jsou ochotni padat do střel a nechat na ledě všechno.

Co bude potřeba, abyste udrželi stávající místo?
Musíme pořád pracovat s pokorou. Soutěž bude už jen těžší, takže musíme být stále připraveni na každý zápas. Ve hře směrem dozadu máme určité rezervy.

Před sezónou dorazilo několik nových hráčů, jak jste s nimi spokojeni?
Myslím si, že kluci odvádí práci, kterou jsme od nich čekali, tady nemáme žádný problém.

Nyní máte před sebou dva zápasy ve třech dnech, jak těžké to pro vás bude?
Chystáme se na zápas s Mostem, co bude potom, budeme řešit až ve čtvrtek.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod