Zápasy - A-tým

NESKUTEČNÝ OBRAT MĚDVEDŮ! SMAZALI TŘÍBRANKOVÉ MANKO A VEZOU VÝHRU Z MOSTU

NESKUTEČNÝ OBRAT MĚDVEDŮ! SMAZALI TŘÍBRANKOVÉ MANKO A VEZOU VÝHRU Z MOSTU

29. 10. 2023 REPORTÁŽ

O svátečním dni zajížděli svěřenci trenérů Davida Švagrovského a Michala Oliveriuse k regionálnímu derby do Mostu. Nepovedená první třetina zapříčinila, že Děčín prohrával ve 22. minutě už 1:4. Nicméně Medvědi ve druhém dějství nasázeli Lvům šest branek v rozmezí devíti minut a předvedli fantastický obrat. V poslední části si už vedení pohlídali a z Podkrušnohoří přivezli výhru 8:5.

Lvi měli bleskový nástup do zápasu a už po dvou minutách šli do dvoubrankového vedení. Nejprve otevřel skóre David Jindra, který v úniku nedal šanci Lukáši Lavingerovi - 1:0. Za 23 sekund zvýšil po teči ve vzduchu Michal Daniel - 2:0. V 5. minutě ujel Daniel, ale jeho nájezd gólem neskončil, protože skvěle zasáhl Lavinger. Hned nato pláchl i na druhé straně Jan Smola a jeho střela mezi betony znamenala snížení - 2:1. V 16. minutě vznikla pro Děčín zajímavá situace dva na jednoho, nakonec se k zakončení dostal David Tůma, ovšem proti němu zasáhl Lukáš Hosnedla. O pár desítek sekund později se v samostatném úniku ocitl Tomáš Faigl, jenomže i zde byl úspěšnější brankář. Poté se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, když Pavel Písařík sklepl za záda Lavingera nabídku od Ivana Řehoře - 3:1.

Medvědi odstartovali druhou třetinu obří šancí, ve které byl Tomáš Nezbeda, avšak Hosnedlova lapačka byla připravena. V čase 21:46 šli Lvi do trháku, David Jindra obešel obránce a neomylně zakončil - 4:1. V čase 27:56 se povedlo Děčínu využít přesilovku, Tomáš Nezbeda si našel vyražený puk a procedil ho do klece - 4:2. Branka Děčínské pořádně nakopla a za 74 sekund se dostali soupeři na dostřel. Aleš Macek vysunul Davida Černého, jenž zamířil přesně pod vyrážečku mosteckého gólmana - 4:3. V čase 32:47 už bylo vyrovnáno. Martin Jursa poslal kotouč do jízdy Janu Smolovi a ten se prosadil parádní střelou na vzdálenější tyč - 4:4. Za necelou minutu byl obrat dokonán. David Černý si nabruslil na střed a švihem vymetl za Hosnedlem pavučiny - 4:5. Grizzly nepolevovali ve svém tlaku a v čase 34:52 přivítali gólem Lukáše Kliku v brance, David Tůma udělal v nájezdu kličku do bekhendu a zavěsil - 4:6. Povedená druhá část vygradovala parádní akcí první formace, na jejímž konci stál David Tůma - 4:7.

Zpátky do hry se Most vrátil v čase 49:13, kdy rána Aleše Havlůje byla sražena až za brankovou čáru - 5:7. V 52. minutě podržel svůj tým Petrásek, který vychytal samostatný únik Jakuba Procházky. V 54. minutě získal kotouč ve svém obranném pásmu Tomáš Nezbeda a pláchl všem, ale Lukáš Klika mu zabránil ve skórování. Gólovou tečku za parádním duelem udělal Tomáš Nezbeda, jenž tečoval střelu Adama Bartoně v přesilové hře - 5:8.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 5:8 (3:1, 1:6, 1:1)
Branky a asistence: 2. Jindra (J. Procházka), 3. Daniel (Steinocher, Šimeček), 16. Písařík (Řehoř, Havlůj), 22. Jindra (Šimeček, J. Procházka), 50. Havlůj (Písařík, Urbánek) – 5. Smola (Zedek, Jebavý), 28. Nezbeda (Faigl, Brož), 30. Černý (Macek, Starý), 33. Smola (Jursa), 34. Černý (Hruška), 35. Tůma (Faigl, Brož), 37. Tůma (Nezbeda), 58. Nezbeda (Faigl, Bartoň)

Sestava Mostu:
Hosnedl (34. Klika) – Urbánek, Havlůj (C), Hocelík, Rykl, Steinocher, Hoffmann, Křen – Mical, Řehoř, Písařík (A) – Jindra, Šimeček, J. Procházka – Böhm (A), V. Král, Daniel – Buberl

Sestava Děčína:
Lavinger (22. Petrásek) – Bartoň, Brož (A), Jebavý, Zedek, Starý, Loukota – Nezbeda, Faigl (C), Tůma (A) – Parshakov, Jursa, Smola – Macek, Černý, Hruška – Nowák

Ohlas trenéra Davida Švagrovského:
„Jsme strašně rádi za všechny tři body po tom průběhu, protože nám se vůbec nepovedla první třetina, která byla z naší strany naprosto šílená a nebylo tam vůbec nic z toho, co jsme chtěli hrát. Něco jsme si k tomu řekli po první třetině a od té druhé jsme to krůček po krůčku překlápěli na svou stranu. Myslím si, že jsme pak byli o kousek lepší a byli jsme za to odměněni góly. Celkově jsme si za tím víc šli. Samozřejmě obrovská pochvala do kabiny za to, že jsme v zápase zůstali a věřili v to, že jsme schopní se zápasem něco udělat a kluci opravdu nesložili zbraně. Jsme rádi, že vezeme tři body, protože to byl pro všechny strašně těžký zápas.“


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod