Zápasy - A-tým

DRUHÁ PORÁŽKA V PŘÍPRAVĚ, MEDVĚDI NESTAČILI NA VRCHLABÍ

DRUHÁ PORÁŽKA V PŘÍPRAVĚ, MEDVĚDI NESTAČILI NA VRCHLABÍ

30. 8. 2023 REPORT: Děčín prohrál ve Vrchlabí

Ve třetím přípravném utkání se Grizzly museli obejít bez Tomáše Faigla a Davida Tůmy, kteří s týmem do Vrchlabí neodcestovali. Ráz zápasu určila hned úvodní třetina, která se Děčínu vůbec nepovedla, jelikož rovnou čtyřikrát inkasoval. Jan Smola ještě ve druhé dvacetiminutovce vykřesal naději, nicméně krkonošský celek si vedení pohlídal. Děčínští hokejisté prohráli 1:5 a v přípravě zapsali druhou porážku.

První branka padla už v páté minutě, když Jakub Tatar využil příliš velkého prostoru mezi kruhy a trefil se přesně do horního rohu – 1:0. V čase 11:46 ukázal důraz na brankoviště Jakub Tatar a nahozený pokus Davida Sýkory procpal do sítě – 2:0. Za 73 sekund se ve svém oslabení znovu prosadili domácí. Únik dvou na jednoho zakončil David Chalupa3:0. Hororovou úvodní třetinu Děčína dokonal gól inkasovaný čtyři sekundy před odchodem do kabin. Tomáš Bláha poslal zadovkou puk před bránu, kde byl Jan Boukal a ten neměl problém skórovat – 4:0.

Velkou šanci na snížení měl ve 25. minutě Tomáš Nezbeda, jenž jel trestné střílení. Brankáře sice už překonal, jenomže svým pokusem otřel puk o tyčku. V čase 34:17 se Děčínští dočkali. V závěru přesilové hry vymetl pavučiny za zády Denise Vacka pěknou střelou Jan Smola 4:1. Ke konci druhé periody se do samostatného úniku dostal vrchlabský hráč, ale Ondřej Skokan se blýskl zákrokem.

Ve 43. minutě měl velkou šanci zblízka dorážející Lukáš Kastner, ovšem Ondřej Skokan mu zamezil ve skórování. V 50. minutě nebezpečně střílel Bohuslav Nowák, který si poté ještě sjel k dorážce, nicméně Vacka nepřekonal. Poslední trefu utkání obstaral domácí celek ve dvojnásobné početní výhodě. Rána David Sýkory od modré skončila až za Skokanem, jenž neměl volný výhled – 5:1.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 5:1 (4:0, 0:1, 1:0)

Branky a asistence:
5. Tatar (Urban), 12. Tatar (Sýkora), 13. Chalupa (Kerekanič), 20. Boukal (Bláha), 54. Sýkora (Kastner) – 35. Smola (Príhoda)

Sestava Vrchlabí:
Vacek (Červinka) – Boukal, Bendík (A), Kerekanič, Sýkora, Hladík, Kynčl – Moník, Chrtek, Chalupa – Tatar, Urban (C), Krsek – Bláha (A), Kastner, Šlaicher – Jirků, Kozák, Cerman

Sestava Děčína:
Skokan (Petrásek) – Kaltenböck, Brož, Zedek, Kučera, Starý, Bartoň, Petrásek – Parshakov, Nezbeda, Macek, Jursa, Smola, Nowák, Príhoda, Hruška


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod