Rozhovory

„CHTĚLI BYCHOM SE PREZENTOVAT AKTIVNÍ HROU,“ ŘÍKÁ TOMÁŠ NEZBEDA

„CHTĚLI BYCHOM SE PREZENTOVAT AKTIVNÍ HROU,“ ŘÍKÁ TOMÁŠ NEZBEDA

26. 8. 2023 Rozhovor s Tomášem Nezbedou

První týden v zápasovém módu mají za sebou děčínští hokejisté. V prvním duelu v Mostě se i přes aktivní hru z výhry neradovali a prohráli 2:4. Chuť si však Grizzly spravili ve čtvrtek, kdy na domácí půdě nastoupili do derby s Ústím nad Labem. Líbivý hokej s emocemi a skvělou návštěvou opanovali Medvědi 5:2. Čtyřmi body (2+2) ve dvou zápasech se prezentoval útočník Tomáš Nezbeda, jenž hned v úvodu přípravy bodově navázal na minulý ročník, kde patřil k ofenzivním tahounům mužstva.

Tomáši, máte za sebou první týden v zápasovém módu, tak jak bys ho zhodnotil?
Začátky jsou určitě těžký, dostat se do zápasového tempa je trošku něco jiného než tréninky, ale myslím, že jsme odehráli dvě dobrá utkání a na to, že to byly první dva zápasy, tak to nebylo špatný.

V Mostě jste se prezentovali aktivní hrou, nicméně výhru brali domácí, co bylo příčinou?
Jak to s Mostem bývá, tak příčinou bylo proměňování šancí. V první polovině zápasu jsme mohli odskočit o více branek, ale neodskočili jsme. Soupeř pak potrestal naše chyby, a to bylo asi to hlavní.

Ve čtvrtek jste se dočkali první výhry a rovnou v derby, i přesto, že šlo o přípravu, tak utkání mělo vysokou úroveň…
V zápase s Ústím se hodně bruslilo, byl to nepříjemný soupeř a myslím si, že na šance jsme měli tentokrát štěstíčko my. Dobře zachytal Pety (Michael Petrásek), který nás podržel a pak nakonec ve třetí třetině nám to tam napadalo a vyhráli jsme, první derby je naše.

V zápase byly vidět i emoce, promítly se do nich dvě loňské těsné porážky, které jste chtěli soupeři vrátit?
To asi nedokážu zhodnotit, pro mě je to soupeř jako každý jiný a třeba pro mě osobně jsou emočně všechny zápasy stejný. Ale jo, bylo to vidět, Ústí hrálo tvrdě, dohrávalo se, bylo dost fanoušků, za což bych chtěl poděkovat, že už takhle v přípravě se chodí koukat a díky tomu byla dobrá kulisa, pak se hokej hraje vždycky líp.

Ve dvou zápasech jsi nasbíral 4 body, takže jsi vlastně plynule navázal na konec loňský sezóny?
(usmívá se) Hraji s Tůmičem (David Tůma) a Fajglíkem (Tomáš Faigl) a vzadu máme Vláďu (Vladimír Brož) s Johnym (Jan Kaltenböck), takže mám výbornou lajnu, se kterou se mi dobře hraje. Už minulý rok se mi s nimi hrálo výborně, takže si myslím, že je to tou lajnou a tím, že si vyhovíme, proto nám to takhle jde.

V obou duelech jste se prezentovali aktivní hrou, je to jeden z rysů stylu hry, kterým se budete chtít prezentovat?
Určitě, na trénincích hodně aktivně bruslíme pod novým panem trenérem. Ale jo, máme mladý tým, který má na to bruslit a určitě bychom se chtěli prezentovat rychlou aktivní hrou, být nepříjemní a být jako mladý dravý tým, který dokáže potrápit mužstva z prvních pater jako Tábor, Příbram nebo jiné.

V trénincích na ledě jste už měsíc, tak jaká je příprava pod novým trenérem Davidem Švagrovským?
Tréninky jsou dobrý, myslím si, že systém a vše kolem něj dává smysl, noví kluci, co přišli, tak zapadli do kabiny. V přípravě se budeme pořád jen zlepšovat.

V děčínském kádru došlo k některým změnám, co se týče příchodů a odchodů, tak jak na tebe zatím mužstvo působí?
Budeme mít mladý tým, možná pak v některých zápasech nám budou chybět nějaký zkušenosti, ale myslím si, že parta v kabině je dobrá, tým na ledě taky, takže doufám, že to bude dobrý a budeme co nejvíce vyhrávat.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod