Mládež

Steel Bulls Cup 2023 U12

Steel Bulls Cup 2023 U12

22. 8. 2023 Mladší žáci Děčína opanovali prestižní Steel Bulls cup!

Mladší žáci o víkendu (18. - 20. 8. 2023) byli účastníky 10. ročníku prestižního turnaje s názvem Steel Bulls Cup v Topoľčanech na Slovensku.

Hráči HC Děčín hráli po celý turnaj v počtu 10 hráčů a s jedním brankářem. Systém turnaje, který se hrál v těchto horkých dnech, byl rozvržen do dvou skupin po pěti týmech. V tabulce hrál každý s každým dvě třetiny, z toho se každá třetina počítala jako jeden zápas. Takže maximální zisk bodů v tabulce mohl nejlepší tým dosáhnout počtu dvaceti čtyř. První místo znamenalo přímý postup do semifinále a týmy z druhých a třetích míst v tabulce sehrály ještě kvalifikační zápas, ve kterém si mohly zajistit postup do bojů o medaile.

První zápas hráči HC Děčín sehráli proti velice šikovným bruslařům z Rumunska, Junior hockey Team Csíkszereda. První třetina bohužel nevyšla a Děčín prohrál 0:1. Druhou třetinu se hráči už sžili s prostředím a po taktických pokynech přehráli rumunské hokejisty 4:0. Druhý zápas se hrál převážně na jednu branku s maďarským týmem Kárpáti Farkasok, kdy naši kluci po výhře 4:0 a 7:0 zakončili páteční den. Druhý den v sobotu jsme vstoupili do zápasu se slovenským týmem Karpatský Sokol Pezinok. Kluci po výhře 2:1 a 4:0 už vyhlíželi poslední zápas ve skupině, kdy chtěli urvat dvě vítězství, zajistit si postup z prvního místa a ušetřit síly na semifinále. V posledním zápase ve skupině stál v cestě slovenský domácí tým HC Topoľčany. První třetina byla ve prospěch našeho týmu v poměru 4:1. Druhá třetina se hrála ve vynikající atmosféře, kterou domácí fanoušci připravili pro své hráče a hnali je za vítezstvím 3:2. Tento výsledek nás bohužel posunul na druhou příčku. To znamenalo sehrát ještě tento den zápas o všechno. Naším soupeřem byl HC Frýdek Místek, který v sousední tabulce obsadil třetí místo. Kluci sehráli naprosto fantastický zápas, který se hrál z naší strany ve velké intenzitě. Skvělá obrana s produktivním útokem si vysloužila výsledek 6:0 a postup do semifinále.

V neděli ráno na nás čekal nejtěžší soupeř na turnaji, maďarský Vasas Budapest. Naši borci šli do zápasu opět vyhecovaní s cílem dojít si pro medaili. Bohužel celý zápas nás provázela smůla a nízká produktivita. Vasas jsme celý zápas mačkali v útočné třetině, ale nedokázali jsme dát branku. Zápas po remíze 2:2 dospěl do nájezdů, kde nás podržel brankař Čtvrtník. Samostatné nájezdy proměnili Šejc s Lukou, a to znamenalo postup do finále! Ve finále nás překvapivě čekal domácí tým, který byl každým zápasem lepší. Finále bylo v režii HC Děčín, který sice prohrával 0:1, ale útočný styl s napadáním a vynikající obranou nedal Topolčanům šanci. Výsledek 6:1 otevřel bujaré oslavy na ledě. Hráči HC Děčín sehráli na turnaji velmi kvalitní zápasy a pro nadcházející sezonu to byla skvělá příprava.

Zlatí borci na turnaji nastoupili v této sestavě:
Čtvrtník – Hašek, Koval, Nygrýn, Kukla – Šejc, Luka, Růžička, Patrman, Koucký, Polák. Trenéři Luka a Růžička.

Umístění v turnaji:
1. HC Děčín 2. HC Topoľčany, Vasas Budapest 4. Csíkszereda 5. Frýdek Místek 6. MŠHK Prievidza Mládež 7. Karpatský Sokol Pezinok 8. Kárpáti Farkasok 9. Györi Eto HC 10. Iskra Partizánske

Našim hráčům a trenérům moc gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci klubu!


Partneři

Více
Úvod