Rozhovory

„CHCEME DÁT ŠANCI MLADÝM A RÁDI BYCHOM DO PLAY-OFF,“ HLÁSÍ TRENÉR MICHAL TRÁVNÍČEK

„CHCEME DÁT ŠANCI MLADÝM A RÁDI BYCHOM DO PLAY-OFF,“ HLÁSÍ TRENÉR MICHAL TRÁVNÍČEK

17. 9. 2024 Rozhovor s trenérem Michalem Trávníčkem

Letní zkoušení a testování je pryč, teď už se pojede naostro. Grizzly už ve středu vkročí do své 32. druholigové sezóny. Soutěžní premiéru na lavičce A-mužstva již netrpělivě vyhlíží trenér Medvědů Michal Trávníček, který v předsezónním rozhovoru rozebral zápasovou přípravu, dotkl se hráčského kádru a také prozradil očekávání i cíle do nového ročníku 2. ligy.

Zbývá den do začátku soutěže, jak se ty osobně těšíš až to vypukne?
Jako hráči mi příprava v létě přišla dlouhá, a ne moc záživná. Teď z druhé strany mi zas tak dlouhá nepřišla (smích). Uteklo to a na první mistrák se těším.

V zápasové přípravě se výsledkově nedařilo, co vám toto období ukázalo?
Snažili jsme se najít optimální složení formací, zapracovat do týmu nově příchozí kluky a také pracovat na věcech, které bychom chtěli do hry dostat a o kterých si myslíme, že nám pomůžou obstát v neustále se zkvalitňující druhé lize. Pro mě osobně nebyly výsledky tolik důležité. Víc jsem koukal na to, jak se nám s každým dalším zápasem daří ty věci přenášet na led.

Vyprofilovalo se v přípravě, jakou hrou se budete chtít prezentovat?
Určitě, chceme dát šanci mladým klukům osahat si dospělý hokej a porvat se o svoji budoucnost v něm, pokud ukážou správný přístup a nasazení. Máme tu zkušené kluky, kteří jim v jejich začátcích můžou pomoct a hodně jim toho předat.

Na co je potřeba se před startem soutěže ještě zaměřit?
Snažíme se dopilovat detaily těch částí hry, na kterých jsme celý měsíc pracovali a u kterých nám přípravné zápasy ukázaly, že je ještě nemáme tolik zautomatizované.

Do Děčína přišly některé nové nebo staronové tváře, jak zapadly?
V Děčíně to bylo vždy o dobré partě v kabině a myslím si, že se o tom nově příchozí sami rychle přesvědčili a neměli problém se na takto nastavený kolektiv naladit a zapadnout do něj.

Jsou místa v sestavě, kde vás vyloženě tlačí bota a řešíte ještě případné posílení kádru?
Bohužel máme dlouhodobě na marodce tři obránce a tady doufám, že se nám podaří dotáhnout probíhající jednání o střídavých startech.

Co čekáš od letošního ročníku 2. ligy?
Že bude oproti loňskému roku zase kvalitnější, nejen co do jmen, ale i celkovou úrovní předvedených výkonů. Čím dál tím víc týmů přechází na profesionální nebo poloprofesionální model, a to se v zápasech soutěže promítne.

S jakými cíli půjdete do nové sezóny?
Jedním z cílů je pomoct co nejvíc mladým klukům adaptovat se na dospělý hokej. Co se výsledků týče, rádi bychom si i letos zahráli play-off.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod