Report

ODVETA PATŘILA KADANI, MEDVĚDI NA VÝHRU ČEKAJÍ DÁL

ODVETA PATŘILA KADANI, MEDVĚDI NA VÝHRU ČEKAJÍ DÁL

30. 8. 2024 REPORT

Do druhé poloviny zápasové přípravy vstoupili Grizzly s cílem vyhrát odvetu nad Kadaní. Vzhledem k brzké brance Děčína a několika dalším velkým šancím v úvodních dvou třetinách k tomu vše pomalu směřovalo. Hosté se však díky svým gólmanům dostali z nejhoršího a povedlo se jim vyrovnat. V závěru navíc přišel obrat ve skóre, na což už Medvědi nenašli odpověď a prohráli 1:2.

Na úvodní branku utkání se čekalo pouze do čtvrté minuty, kdy se prosadili Grizzly. Martin Jursa našel na druhé straně najetého Lukáše Meisela, který otevřel střelecký účet zápasu – 1:0. Druhý gól domácích mohl přidat v početní výhodě David Tůma, jenomže z časti odkrytou klec přestřelil. Děčín byl aktivnějším týmem, nicméně do konce první třetiny své vedení nenavýšil.

Na začátku prostřední části Medvědi pokračovali v aktivitě a dostali se do velkých šancí, ovšem Pavel Písařík ani Tomáš Faigl se mezi střelce nezapsali. Ve 28. minutě střílel z hodně zajímavé pozice Jan Tůma, ale ani jeho pokus se neujal. Jako blesk z čistého nebe přišlo v čase 34:36 vyrovnání, které obstaral ve vlastním oslabení Jakub Neuman1:1. O chvíli později mohl vrátit Děčínu vedení David Písařík, ale zblízka netrefil odkrytou bránu.

V úvodu třetí třetiny musel předvést své umění i Lukáš Lavinger, který zneškodnil hned dva nebezpečné pokusy Kadaně. Ve 47. minutě navíc děčínský strážce svatyně chytil soupeři trestné střílení, když se pořádně roztáhl a zneškodnil bekhendovou kličku. V 54. minutě se ocitl v zajímavé příležitosti Vojtěch Hercík, ale Dominik Gerstner si povyjel a šanci zlikvidoval. Rozhodující moment přišel v čase 57:01, kdy hosté využili přesilovou hru. Sražená střela se dostala k volnému Lukáši Klímovi, jenž z první uklidil puk do sítě – 1:2. V závěru to Děčínští ještě zkoušeli při hře bez brankáře, ale vyrovnat se jim už nepovedlo.

HC Děčín – SK Kadaň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Meisel (Jursa, Kotyza) – 35. Neuman (Šmejc), 58. Klíma (Vostiňák, Šmejc)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Čermák) – Brož, Bartoň, Kotyza, Meisel, Werner, Hercík – J. Tůma, Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Písařík, Jursa – Dej, Hois, Przybyla – P. Hruška

Sestava SK Kadaň:
Vavřena (od 33. Gerstner) – Vojtěch Cestr, Václav Cestr, Filip, Novák, Tyr, Machyňa – Klíma, Kulich, Vrtek – Příhoda, Šmejc, Neuman – Konášek, Vostiňák, Rindoš – Dautovský


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod