Report

DOMÁCÍ PREMIÉRA SE NEPOVEDLA. DERBY PATŘILO SLOVANU

DOMÁCÍ PREMIÉRA SE NEPOVEDLA. DERBY PATŘILO SLOVANU

23. 8. 2024 REPORT

Poprvé před domácími fanoušky se hokejisté Děčína představili ve čtvrtečním derby proti Slovanu. Trenéři Michal Trávníček a Michal Oliverius postrádali několik opor, a tak dostali šanci hráči, kteří bojují o místo v kádru. V první třetině byla k vidění velká gólová přestřelka, která vyústila v remízový stav 3:3. Od druhého dějství se však prosazovalo už jen Ústí, jenž dokázalo odskočit. Medvědi na tým ze sousedního města nestačili a prohráli 3:9. Na svou první výhru v přípravě si musí počkat.

Úvodní třetina byla opravdu vydatná na góly. Ten první vsítil po čtyřech odehraných minutách v početní výhodě přesným švihem Adam Gajarský0:1. O pár sekund později se povedlo vyrovnat z brejku Janu Tůmovi1:1. Hosté si vzali vedení bleskově zpět, když při vlastním oslabení proměnil svůj únik Jan Rudovský1:2. Další srovnání stavu zařídil v čase 6:22 po zaváhání gólmana Lukáš Meisel2:2. Gólová přestřelka pokračovala a Daniel Jouza rozradostnil ústeckou střídačku po špatné děčínské rozehrávce – 2:3. Do kabin se však šlo za nerozhodného stavu, protože po ukázkové výměně se podruhé v zápase prosadil Jan Tůma3:3.

Ve 27. minutě se počtvrté v utkání radovali z vedení Ústečtí Lvi, a to po brance Filipa Mareše3:4. Na svého spoluhráče za chvíli navázal Daniel Jouza, který usměrnil za záda Davida Čermáka přihrávku Richarda Záruby – 3:5. S Děčínem to po polovině utkání nevypadalo dobře, jelikož v dalším oslabení se po přečíslení dva na jednoho prosadil Adam Gajarský3:6.

I třetí třetina byla v režii Ústí, které se nejprve zásluhou Štěpána Kuchynky dostalo do čtyřbrankového vedení – 3:7. Osmý gól hostů obstaral po přesném pasu Daniel Jouza, díky čemuž zkompletoval hattrick – 3:8. Definitivní podobu skóre dal Michal Simon, jenž si našel ve skrumáži puk a neomylně ho poslal do horního rohu brány – 3:9.

HC Děčín – HC Slovan Ústečtí Lvi 3:9 (3:3, 0:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. J. Tůma (Jursa), 7. Meisel (Hora), 17. J. Tůma (Faigl, Černý) – 5. Gajarský (Záruba, Jouza), 6. Rudovský (Záruba), 12. Jouza (Rudovský), 27. Mareš (Dubský, Funk), 28. Jouza (Záruba), 33. Gajarský (Rudovský), 47. Kuchynka (Bláha, Trefný), 51. Jouza (Záruba, David), 54. Simon (Dubský, Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Čermák (Skokan) – Bartoň, Kotyza, Hora, Werner, Meisel, Hercík – Przybyla, Nezbeda, Faigl – Černý, J. Tůma, Jursa – Dej, M. Hruška, Chovanec – Nowák

Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi:
Stahl (Klika) – Sýkora, Funk, Záruba, David, Gottfried, Trefný, Mareš, Huja – Simon, Bernat, Dubský, Jouza, Gajarský, Rudovský – Bláha, Mácha, Kuchynka – Špaček, Hanousek, Beran


Partneři

Více
Úvod