Preview

ZPÁTKY DO PRÁCE! GRIZZLY ZAKONČÍ PRVNÍ POLOVINU ZÁKLADNÍ ČÁSTI VE SLANÉM

ZPÁTKY DO PRÁCE! GRIZZLY ZAKONČÍ PRVNÍ POLOVINU ZÁKLADNÍ ČÁSTI VE SLANÉM

11. 11. 2023 PREVIEW

První polovina základní části spěchá ke konci. Medvědi, kteří se do zápasového tempa vrací po týdenní pauze, nastoupí v sobotu ve Slaném proti mužstvu HC Řisuty. Buldoci čekají na výhru už osm zápasů, naopak Grizzly během této porce stihli vyhrát hned sedmkrát. Duel ve Středočeském kraji startuje v pozdních 19 hodin.

Pomalý rozjezd, nakonec jasná výhra
Specialisté na otáčení výsledků. Tak by se dalo hovořit o hokejistech Děčína. V posledním zápase však málem pocítili svou medicínu. Na domácím ledě přivítali Písek a v polovině utkání při vedení 3:0 už to vypadalo, že mají vše pod kontrolou. Opak byl pravdou a Jihočeši během čtyř minut dokázali vyrovnat. Grizzly naštěstí obrat nedopustili a v poslední části opět soupeři odskočili a nakonec vyhráli 6:4.

HC Děčín – IHC Písek 6:4 (2:0, 1:3, 3:1)
Branky a asistence: 11. Nezbeda (Jursa), 15. Černý (Smola, Kaltenböck), 28. Tůma (Bartoň, Brož), 43. Brož (Faigl, Nezbeda), 44. Zedek (Sýkora, Parshakov), 60. Nezbeda (Faigl, Macek) – 36. Hrakholski (Vajner, Ženíšek), 38. Hrakholski (Vajner, Ženíšek), 39. Volf (Matiášek, Hanus), 56. Koupal (Ženíšek, Hollar)

Sestava Děčína:
Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Chovanec


Osm porážek v řadě
Buldokům se v probíhajícím ročníku nedaří, když v dosavadních 13 duelech zapsali pouhé dvě výhry a celkově nasbírali 8 bodů. Jeden z nich získali v minulém zápase na ledě pražské Kobry. I když Řisuty na začátku druhé třetiny prohrávaly už 0:3, dokázaly se dvěma góly vrátit do zápasu. Vyrovnání v 60. minutě obstaral kanonýr Patyk a šlo se do prodloužení. Bonusový bod zařídil domácí Tichý a celek ze Slaného se vrátil domů s porážkou 3:4.

HC Kobra Praha – HC Řisuty 4:3p (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Branky a asistence: 6. Vlček (Havrda), 9. Houška (Novák, Urban), 22. Houška (Holý, Urban), 65. Tichý (Duda) – 25. Patyk (Bílek, Zich), 28. Vimmer (Zich, Bílek), 60. Patyk (Zich, Vimmer)

Sestava Řisuty:
Pánek – Zich, Volráb, Janda, Malovický, Strnad – Bílek (C), Patyk, Janeček – Petráš, Pejchal, Čech – Chamrád, Vimmer, Okegawa – Výrut, Pulda


Poslední porážka v Řisutech ohrozila postup
Děčínský A-tým odehrál v minulé sezóně celkem čtyři zápasy se soupeřem ze Středočeského kraje. Třikrát se radoval z výhry a jednou nechal všechny body na ledě ve Slaném, což se stalo v posledním měření sil. Porážka byla pro rozjeté Medvědy tvrdým direktem, nicméně v cestě do play-off je jen zpomalila, protože další tři utkání Grizzly zvládli a postoupili do vyřazovacích bojů.

HC Řisuty – HC Děčín 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a asistence: 1. Sýkora (Rendla, Pejchal), 1. Chamrád (Výrut, Okegawa), 26. Křepelka (Chamrád, Řepka), 48. Potechin (Zich), 56. Zich (Křepelka, Bílek) – 52. Volráb (Trávníček, Brož)

Sestava Řisuty:
F. Šubrt (P. Pánek) — M. Potechin, S. Janda, P. Řepka, A. Zich, M. Malovický, M. Pokorný — K. Pejchal, J. Výrut, O. Sýkora, Y. Okegawa, A. Chamrád, J. Křepelka, M. Rendla, V. Bílek

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, Volráb, Černý – Nowák, Gottfried, Macek


Následující článek

Partneři

Více
Úvod