Preview

PO DVOU TÝDNECH DOMA! MEDVĚDI VYZVOU PÍSEK

PO DVOU TÝDNECH DOMA! MEDVĚDI VYZVOU PÍSEK

3. 11. 2023 PREVIEW

Grizzly mají za sebou další trip po kluzištích soupeřů, kde během tří zápasů vyválčili skvělých šest bodů. Nyní hlásí návrat domů a už se nemůžou dočkat, až zítra vyjedou před domácím publikem. Jako soupeř dorazí na děčínský zimní stadion IHC Králové Písek. Medvědi v loňské sezóně na celek od Otavy uměli, jak tomu bude v sobotu? Duel začne po odbití osmnácté hodiny a vy buďte u toho.

Pomalý rozjezd, nakonec jasná výhra
Medvědi v Hronově nezačali dobře a jak tomu bývá v jejich posledních zápasech, výsledek museli otáčet. To se jim povedlo hned ve druhé třetině, kdy třemi góly otočili stav na svou stranu. V poslední periodě se Děčín prosadil ještě dvakrát a z Královohradeckého kraje se vrátil s výhrou 5:1.

HC Wikov Hronov – HC Děčín 1:5 (0:1, 0:3, 0:2)
Branky a asistence: 13. Lederer (Voňka) – 22. Zedek (Parshakov, Sýkora), 27. Tůma (Faigl), 34. Tůma (Faigl, Brož), 53. Nezbeda (Faigl, Brož), 57. Brož (Faigl, Tůma)

Sestava Děčína:
Lavinger (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Jebavý, Zedek, A. Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Nowák, Hruška


Série porážek ukončena
Písek se nachází s 11 body na 12. místě tabulky. Do minulého utkání proti Chebu vstupoval s nepřiznivou sérií šesti porážek v řadě. I přesto, že se vedení ujal hostující Stadion, na Jihočeších bylo vidět, že chtějí nepříjemnou šnůru přerušit. A to se jim povedlo. Po následném obratu už vedení nepustili a po výhře 6:3 se mohli radovat ze zisku tří bodů.

IHC Králové Písek – HC Stadion Cheb 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
Branky a asistence: 13. Koupal (Rousek), 17. Matiášek (Rousek, Radoš), 25. Koupal (Rousek), 35. Matiášek, 39. Hollar (Ženíšek), 60. Matiášek – 3. V. Kvasnička (Čejka, Prošek), 34. Prošek (Kořán, Krutina), 50. M. Skuhravý (Karpov, Klíma)

Sestava Písku:
Korytar (I. Svoboda) – Radoš (A), Hanus, J. Turek, T. Březina, Šilhán, Pavlát, Kurfürst, Vajner – Matiášek, Volf (C), Rousek (A) – Pouzar, Koupal, Hracholski – F. Kolář, Ženíšek, Hollar – M. Novotný, Vá. Brož, Zátopek


Skvělá bilance z loňské sezóny
Čtyři zápasy a 4 výhry, taková byla bilance Děčína v duelech proti Písku. V úplně posledním vzájemném mači, v němž potřebovali Grizzly nutně vyhrát, řádil s pěti góly David Tůma. Svým neskutečným počinem přispěl k debaklu, a hlavně ke třem bodům, které dostali Medvědy na postupové místo do předkola play-off.

HC Děčín – IHC Králové Písek 9:1 (4:0, 2:0, 3:1)
Branky a asistence: 7. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 8. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda), 11. D. Tůma (Brož), 15. L. Nezbeda (J. Tůma), 23. D. Tůma (Faigl, Charvát), 35. Černý (Macek), 54. D. Tůma (Faigl, Charvát), 59. David Tůma (Faigl, Brož), 60. Nowák (Černý) – 55. Matiášek (Volf, D. Novák)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Gottfried, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Černý, Nowák, Macek

Sestava Písku:
Kříž (11. D. Novák) – Hanus, Kurfürst, Pavlát, F. Novák, Dvořák (C), Turek – Hracholskij, Hollar, Volf (A) – V. Brož, Březina (A), Macháček – Chocholoušek, Novotný, Matiášek – Andrle

Video-pozvánka


Partneři

Více
Úvod