Preview

PŘÍPRAVA MÍŘÍ DO FINIŠE, MEDVĚDI VYZVOU BENÁTKY

PŘÍPRAVA MÍŘÍ DO FINIŠE, MEDVĚDI VYZVOU BENÁTKY

11. 9. 2023 PREVIEW

Pouhé dva přípravné zápasy zbývá děčínským hokejistům odehrát před startem druholigového ročníku. V předposlední prověrce nastoupí již zítra na ledě Benátek, které v prvním měření sil porazili 3:1. Povede se Medvědům zdolat středočeský celek i podruhé? Úterní mač startuje v podvečerních 18 hodin.

Grizzly ani v odvetě nevyzráli na Vrchlabí
V pořadí pátém přípravném utkání nastoupili Medvědi na domácí půdě k odvetě proti Vrchlabí. Úvodní minuty patřily hostujícímu mužstvu a vyvrcholily jednobrankovým vedením. Grizzly zareagovali ve druhé části, když vyrovnal Tomáš Nezbeda. Jenže Stadion si o chvíli později vzal náskok zpět a následně ho ještě navýšil. Hokejisté Děčína zadělali na drama až v poslední minutě, nicméně k vyrovnání už nedošlo a Grizzly po porážce 2:3 přišli o domácí neporazitelnost.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky a asistence: 26. Nezbeda (Faigl), 60. Jursa – 13. Kynčl (Kozák), 27. Moník (Boukal), 37. Urban (Sýkora)

Sestava Děčína:
Lavinger (Petrásek) – Zedek, Kaltenböck, Tomšík, Kučera, Starý, Bartoň – Parshakov, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Chovanec, Fojt, Černý – Nowák, Hruška


Benátky na Kobře těžily z dobré produktivity
Hokejisté středočeského celku si připsali čtvrtou výhru v přípravě, když zdolali pražskou Kobru na jejich ledě. Hned v první části si Benátky i přes aktivitu domácích vytvořily dvoubrankový náskok. Své vedení ještě zdvojnásobily v prostřední třetině, čímž rozhodly o své výhře. Kobra se zmohla akorát na jednu branku, kterou pouze upravila konečné skóre. Předloňský účastník 1. ligy vyhrál v Braníku 4:1.

HC Kobra Praha – HC Benátky nad Jizerou 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Branky a asistence: 52. Matuška (Pelant) - 8. Šafránek (Zumr), 20. Jankovský (Tondr, Šafránek), 29. Hejňák (Zumr), 35. Šafránek (Dvořák)

Sestava Benátek:
Hradiský (Brázdil) – Čížek, Němeček, Klodner, Kulvejt, Tondr, Kuna, David Novák – Hozák, Kučera, Řepík, Jankovský, Šafránek, Zumr, Hejňák, Dvořák, Peca, Havlas


Vzájemné zápasy
Do posledního vzájemného klání vstoupily lépe Benátky, které svou převahu přetavily v úvodní gól. Vyrovnání obstaral ještě v téže třetině Tomáš Faigl. Na další branky si museli diváci počkat až do závěrečné desetiminutovky, kdy o výhře Děčína rozhodl Tomáš Nezbeda. Razítko na vítězství dal ještě Vladimír Brož a Medvědi se mohli radovat z úspěšně zvládnuté prověrky.

HC Děčín – HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a asistence: 13. Faigl (Nezbeda, Tůma), 52. Nezbeda (Faigl, Tůma), 59. Brož (Nezbeda, Tůma) – 4. Jankovský (Martínek, Zumr)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, D. Petrásek, Kučera, Zedek, Starý, Bartoň – Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Parshakov, Príhoda, Chovanec – Hruška

Sestava Benátek:
Hofman (23. Brázdil) – Antoš, Kuna, Stach, Haspeklo, Kulvejt, Klodner, Němeček – Douša, Hejňák, Král – Plíšek, Dvořák, Kusý – Zumr, Martínek, Havlas – Jankovský


Partneři

Více
Úvod