×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Děčín
Slovan Ústí n.Labem

A-tým

Příprava pokračuje, Medvědi poprvé s čínským týmem

Příprava pokračuje, Medvědi poprvé s čínským týmem

19. 8. 2019 Vendula Zdražilová - Příprava hokejistů HC Děčín pokračuje dalším zápasem. Už v úterý 20. 8. 2019 zajíždějí do Kladna, kde se na druhé ploše tamního ČEZ stadionu střetnou s čínským klubem China Golden Dragons.
Děčínští se v prvním duelu v rámci přípravy utkali na svém ledě ve čtvrtek proti mosteckým Lvům. A zrodila se tedy pořádná přestřelka. Zápas skončil divokým výsledkem 10:7, z výhry se radoval Most. 
 
V úterý se tak svěřenci trenérů Jaroslava Haška, Jana Havlíčka a Martina Pošusty utkají vůbec poprvé s čínským klubem China Golden Dragons. Jde o reprezentační tým Číny, který bude hrát na další zimní olympiádě díky pořadatelství a ladí tak přípravu v tomto období. A před sezónou vznikl projekt, že tento tým bude pod tímto názvem hrát do ledna 2020 druhou hokejovou ligu v ČR. Pak ji opustí a do případných vyřazovacích bojů by už nezasáhl vzhledem k povinnostem nižší divize MS v hokeji. Půjde tak o zajímavou konfrontaci českého a čínského hokeje. 
 
Pro oba celky to tak bude jedna velká neznámá. Číňané už sehráli svůj duel 8. srpna s Příbramí. Nováček druhé ligy tak Dragony porazil vysoko 13:2, o týden později si to oba celky zopakovaly znovu a tentokráte se zrodil výsledek 5:3 ve prospěch příbramského celku. 
 
Utkání na druhé ploše kladenského ČEZ stadionu začíná v úterý 20. 8. 2019 v 17:15  hodin. 
 

Partneři

Více
Úvod