A-tým

Medvědi mají nůž na krku. Musí vyhrát, pokud chtějí pokračovat

Medvědi mají nůž na krku. Musí vyhrát, pokud chtějí pokračovat

6. 3. 2019 Vendula Zdražilová, HC Děčín - Medvědi zajíždějí ke třetímu utkání v sérii s Vrchlabím znovu na led Stadionu, kde budou bojovat o odvrácení hrozby konce sezóny. Pokud uspějí, vynutí si páteční domácí zápas, v opačném případě pro ně sezóna skončí.
První utkání vyhrálo Vrchlabí ve svém teritoriu 5:2 a potvrdilo tak roli jasného favorita. A na led Děčína ke druhému duelu v sérii hrané na tři vítězná utkání jeli Vrchlabští s jasným cílem, a sice získat zde tři body, aby měli šanci ve středu před svými fanoušky stvrdit postup do dalšího kola play-off. To hosté nakonec splnili, ovšem, výhra se jim hladce nerodila. Vrchlabští se sice už ve čtvrté minutě dvěma slepenými góly ujali vedení 2:0, Medvědi však o dvě minuty později vsítili taktéž dvě branky za sebou a manko smazali. Ve duhé třetině dokonce strhli vedení na svou stranu a statečně tak vzdorovali svému soupeři. Ten dokázal v poslední dvacetiminutovce srovnat, jenže to nestačilo. Děčínští se opět dokázali dostat do jednobrankového náskoku a dlouho drželi stav 4:3. Pak ale přišly dvě přesilové hry Vrchlabí v závěru, které hosté využili. Neprve vyrovnali a deset vteřin před vypršením základní hrací doby odmítl prodloužení Jaroslav Bednář. Po výhře 5:4 tak Stadion šel do vedení 2:0 na zápasy.
 
Medvědi tak mají doslova nůž na krku. Ve Vrchlabí musí zvítězit, pokud chtějí pokračovat v sérii. Pokud však domácí hokejisté potřetí vyhrají, série skončí postupem Vrchlabí do dalšího kola play-off a pro Děčín naopak sezóna skončí. Děčínští tak jsou odhodláni udělat vše pro to, aby ve velmi těžkém zápase v bouřlivé atmosféře ve Vrchlabí uspěli. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne, každopádně to bude opět velmi zajímavá bitva.
 
Utkání na vrchlabském zimním stadionu začíná ve středu 6. 3. 2019 v 18. hodin. 
 

Následující článek

Partneři

Více
Úvod