A-tým

Posezónní rozhovor s manažerem klubu Janem Havlíčkem

Posezónní rozhovor s manažerem klubu Janem Havlíčkem

4. 4. 2019
Děčín - Do play-off se nakonec děčínští hokejisté prokousali. Tam ale dostali stopku od silného Vrchlabí, padli ve třech zápasech. Ale výkony ve vyřazovací části rozhodně nezklamali. 
 
„V play-off se ukázalo, že dokážeme hrát s každým a potrápit i velkého favorita,“ zdůraznil manažer HC Děčín Jan Havlíček.
 
Sezóna A týmu je minulostí. Jak jí hodnotí manažer klubu?
Věděli jsme, že nebude jednoduché vyrovnat se s ukončením hráčské kariéry Jardy Haška a nahradit jeho 45 bodů. Nicméně dostali prostor další hráči. Přišli mladíci z Litvínova, prostor dostalo i pár našich hráčů, kteří se s tím popasovali dobře. Splnili jsme předsezónní cíl, tím bylo dostat se do play-off a odehráli pěknou sérii se silným Vrchlabím. Takže sezónu hodnotím pozitivně.
 
I když jste s Vrchlabím prohráli 0:3, hráči předvedli statečné a srdnaté výkony?
Až na první utkání, kde bylo Vrchlabí jasně lepším týmem, jsme odehráli dobré zápasy a chybělo nám i trochu štěstí. Každý z hráčů na ledě nechal vše, což nás potěšilo a musím týmu ještě jednou poděkovat.
 
Vy jste museli řešit v sezóně výměnu trenéra. To vás asi moc nepotěšilo, co?
Bylo to nepříjemné, protože Tomáš Mareš si tým připravoval od května. Tým trochu přebudoval k obrazu svému a odešel zhruba měsíc po začátku soutěže. Velice si vážím nabídnuté pomoci od Jaromíra Carvana, který se nerozmýšlel a nabídl pomoc.
 
Vše dokoučoval Jarda Hašek právě s Jaromírem Carvanem. Byl jste s nimi spokojený?
Bylo to nouzové řešení za rychlý odchod. Vážím si práce obou trenérů, kteří v danou situaci udělali maximum.
 
Bude tento trenérský tandem pokračovat i další sezónu?
Trenérské obsazení v těchto dnech řeším a není ještě rozhodnuto. Pravděpodobně postavíme domácí trenéry ve složení Hašek, Havlíček, Pošusta.
 
V drtivé většině zápasů bojoval Děčín s úzkým kádrem. Bylo tam hodně zraněných. Jak na tom je kádr aktuálně?
Je to ještě brzy. Několik hráčů si vzalo čas na rozmyšlenou. Pokračovat bude Michal Oliverius, pro něhož to bude poslední sezóna. Dále Faigl, Zajan, Petráš, Volráb, Kuchynka, Lavinger, Kácha. Rádi bychom zapracovali do kádru Chovance a Fojta, kteří odehráli velice dobrou sezónu ve Varnsdorfu. Mají dobrý charakter a chtějí pracovat. Problém může být v obraně, ale uvidíme. Máme vytipováno i nějaké posílení či doplnění. A také zapojíme pár juniorů.
 
V jaké kondici je podle vás aktuálně děčínský hokej?
V play-off se ukázalo, že dokážeme hrát s každým a potrápit i velkého favorita. Máme danou kostru týmu, kterou chceme doplňovat. Již nyní se musíme připravovat na ukončení činnosti „Oliho“ a tým trochu přebudovat. Chceme tým, který bude chtít pracovat a těšit se na každý trénink i utkání. Rád bych, abychom se hokejem bavili a užívali si to hráči, trenéři a především diváci.
 
Co mládež? Jak si aktuálně stojí?
Práce s mládeží je dlouhodobá a systematická práce. Daří se nám vzdělávat trenéry a najít trenéry s velkým zápalem a nadšením pro svojí práci, což je základní předpoklad. Zájem o trénování projevují i hráči naší juniorky, což jsem rád. Téměř tisícovku dětí základních a mateřských škol jsme naučili v letošní sezóně bruslit. Jsme rádi, že je o bruslení velký zájem a věřím, že se to promítne i v zájmu o hokej.
 
Očekáváte v tomto roce nějaké úpravy na zimním stadionu?
Krom běžné údržby není bohužel nic významnějšího plánováno. Bohužel. Neuspěli jsme s dotací u MŠMT na výměnu střešního pláště, který je starý 36 let. To nás hodně trápí. Zatím se neplánuje ani generální oprava kondenzátoru, která je také potřeba udělat.
 
Zdroj: Děčínský deník
Autor: Jaroslav Zeman

Partneři

Více
Úvod