×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Děčín
Slovan Ústí n.Labem

A-tým

Dlouhá pauza končí, Děčínští odehrají první přípravné utkání

Dlouhá pauza končí, Děčínští odehrají první přípravné utkání

12. 8. 2019 Vendula Zdražilová, HC Děčín
Dlouhá hokejová pauza se pomalu, ale jistě chýlí ke konci a nejinak je tomu i v děčínském klubu. Ten už poctivě trénuje na ledě a už toto úterý sehraje první přátelský duel. Na svém ledě hokejisté Děčína přivítají mostecké Lvy.
 
Předposlední červencový den se na prvním tréninku hlásilo trenérům Jaroslavu Haškovi, Janu Havlíčkovi a Martinu Pošustovi téměř celé mužstvo, chyběli jen někteří hráči, kteří ještě měli volno. Ale i ti se už do tréninkových dávek zapojili. Po uplynulé sezóně v týmu skončili, jak už bylo zmíněno, ze zdravotních i jiných důvodů hráči Jan Molnár (ten vynechal kvůli zdravotním problémům celou loňskou sezónu), dále pak také Ondřej Hříbal, který taktéž laboroval se zdravím a nakonec musel kariéru předčasně ukončit. Skončili i Ondřej Kopta, Radomír Vaněk, David Drašar, Pavel Kordule a Jan Bárdoš. V týmu Děčína se zapojili více jeho odchovanci, kteří se poperou o šanci u A týmu. 
 
A budou mít možnost právě už proti Mostu, jenž své přípravné utkání odehrál v neděli na ledě pražské Kobry. V jeho dresu nechyběl David Drašar, který si připsal dva góly do sítě soupeře. Šikovný útočník se ale bude snažit probojovat do týmu litvínovské Vervy, kam naskočil i na konci uplynulé sezóny k několika utkáním. Je možné, že se tedy v úterý v mosteckém dresu objeví. Tam působí i další hráči, kteří před časem oblékali děčínský dres. Patří mezi ně např. obránce Miroslav Kuncl či útočník Milan Böhm.
 
V loňské sezóně se Děčín s Mostem utkal čtyřikrát. Třikrát prohrál a jen jednou se radoval z vítězství. Svému soupeři tak mají Medvědi co vracet a v prvním přátelském duelu se pokusí zvítězit. 
 
Zápasy v loňské sezóně
 
HC Děčín - Mostečtí Lvi 4:9
Mostečtí Lvi - HC Děčín 6:5pp
HC Děčín - Mostečtí Lvi 4:7
Mostečtí Lvi - HC Děčín 4:9
 
Utkání na děčínském zimním stadionu začíná v úterý 13. 8. 2019 v 18.  hodin.
 

Následující článek

Partneři

Více
Úvod