A-tým

Medvědi jedou na led lídra, a sice do Vrchlabí

Medvědi jedou na led lídra, a sice do Vrchlabí

16. 11. 2019 Vendula Zdražilová - V rámci osmnáctého kola druhé hokejové ligy míří hokejisté Děčína na led lídra skupiny Sever. Ve Vrchlabí se utkají s místním Stadionem.
Děčínští hokejisté se v tabulce ve skupině Sever po patnácti odehraných duelech nacházejí na čtvrtém místě se ziskem devětadvaceti bodů za deset výher a pět proher. Na čtvrtou pozicii je poslal Dvůr Králové, jenž má stejně bodů, ale je s lepším skóre o stupínek výše. Medvědi nenavázali na venkovní výhru nad Trutnovem a na svém ledě pak nestačili na Řisuty, které vyhrály 6:4 a svého soupeře tak obraly o všechny body. Děčínu Buldoci oplatili prohru z prvního letošního vzájemného měření sil. V sobotu na Děčín nečeká nic lehkého, bude bojovat o body s Vrchlabím, které je zatím suverén a naplňuje tak roli aspiranta na postup do Chance ligy.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Zdeněk Petráš – 30 bodů (14+16)
Ondřej Sýkora – 22 bodů (9+13)
Michal Oliverius – 22 bodů (6+16)
 
Hokejisté domácího Vrchlabí jsou, jak už bylo zmíněno, lídry ve skupině Sever a na svém kontě mají jednačtyřicet bodů. Čtrnáctkrát vyhráli a pouze jednou odešli z ledu jako poražený tým. Devět zápasů v řadě válcuje Stadion soupeře za soupeřem a neztratil v této úspěšné sérii ani bod. Dosud jediným týmem, který dokázal vrachlabské hokejisty porazit, byl Trutnov, který doma v derby bral tři body po výhře 2:1. Na tuto dlouhou šňůru výher budou chtít hráči Stadionu navázat i v duelu s Děčínem, na který si už brousí zuby. Medvědi o body na ledě ve Vrchlabí rozhodně zabojují, ale žádná procházka růžovým sadem je tedy opravdu nečeká.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Petr Sýkora – 28 bodů (17+11)
Štěpán Matějček – 23 bodů (10+13)
Pavel Mrňa – 22 bodů (12+10)  
 
Oba celky se utkaly v říjnu, Medvědi na svém ledě padli 2:5 a Vrchlabí tak získalo první skalp Děčína v této sezóně. V sobotu ve druhém vzájemném duelu budou Vrchlabští chtít opět plně bodovat, Medvědi se pokusí vzdorovat.
 
Utkání na zimním stadionu ve Vrchlabí začíná v sobotu 16. 11. 2019 v 18:00  hodin. 
 

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod