A-tým

Děčín se potřetí utká s Mostem

Děčín se potřetí utká s Mostem

29. 11. 2019 Vendula Zdražilová - V rámci dvaadvacátého kola druhé hokejové ligy přivítají už tuto sobotu hokejisté Děčína v severočeském derby mostecké Lvy a budou se proti favoritovi zápasu snažit navázat na středeční výhru v Nové Pace.
Děčínští hokejisté se v tabulce ve skupině Sever nacházejí na čtvrtém místě se ziskem dvaatřiceti bodů. Po skvělém startu do sezóny, kdy drželi sérii výher a dlouho i neporazitelnost a okupovali první či druhé místo v tabulce, přišla zase série neúspěchů. Pět zápasů v řadě si připsali prohru a následoval pád na čtvrtou pozici. Pořád ale mají Medvědi prakticky na dosah druhé místo, na které ztrácejí sedm bodů a udržují se tak v kontaktu na vyšší pozici. Na první Vrchlabí pak ztrácejí už bodů osmnáct. Naposledy se Děčínští vydali do Nové Paky, kde ve středu protrhli neúspěšnou šňůru a znovu plně bodovali. Nad houževnatým nováčkem nakonec zvítězili 6:4. Novopacké hokejisty tak porazili už potřetí v sezóně. Na tuto výhru by rádi navázali i dnes, ovšem proti mosteckým Lvům to nebudou mít vůbec jednoduché. Medvědům by měl chybět kapitán a třetí nejproduktivnější děčínský hráč Michal Oliverius, jenž se zranil v posledním domácím duelu.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Zdeněk Petráš – 35 bodů (15+20)
Ondřej Sýkora – 28 bodů (13+15)
Michal Oliverius – 22 bodů (6+16)  
 
Hosté z Mostu jsou na tom lépe a stále drží druhou příčku za prvním Vrchlabím. Na své konto hokejisté mosteckých Lvů zapsali devětatřicet bodů za třináct výher a šestkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Lvi po vysoké prohře na domácím ledě, kdy prohráli s jabloneckými Vlky 1:10, poté stejným výsledkem zvítězili v Trutnově a tento debakl tak odčinili a zapsali další tři body do tabulky. Ve středu před svými diváky porazili Buldoky z Řisut 5:2 a vrátili se tak na vítěznou vlnu. Na děčínský led tak jedou s cílem navázat na poslední úspěch a natáhnout sérii úspěchů v řadě za sebou. Proti Medvědům budou papírovým favoritem a uvidíme, zda tuto roli zde naplní, nebo zda děčínští hokejisté budou tím úspěšnějším celkem. Pikantní bude duel pro Davida Drašara, jen v loňské sezóně hájil děčínské barvy. Čeká nás zajímavé utkání, rozhodně si ho nenechte ujít.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Martin Mical – 30 bodů (14+16)
Ivan Řehoř – 24 bodů (10+14)
David Drašar – 22 bodů (10+12)
 
Oba celky se v letošní sezóně utkaly už dvakrát a pokaždé se zrodil těsný výsledek 3:2. Nejprve brali tři body na ledě Děčína hokejisté Mostu, poté zase Děčínští v mosteckém teritoriu. Kdo vzejde jako vítěz v sobotním duelu?
 
Utkání na zimním stadionu v Děčíně začíná v sobotu 30. 11. 2019 v 18:00  hodin. 
 
 
 

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod