A-tým

Medvědi si brousí zuby na Trutnov

Medvědi si brousí zuby na Trutnov

6. 12. 2019 Vendula Zdražilová - Už čtyřiadvacáté kolo druhé hokejové ligy je na programu o tomto víkendu. Hokejisté Děčína tak na svém ledě přivítají tým z východu Čech, a sice HC BAK Trutnov. S ním po dvou letošních duelech mají lepší bilanci a pokusí se ji zase o něco vylepšit.
Děčínští hokejisté se v tabulce ve skupině Sever nacházejí na čtvrtém místě se ziskem třiatřiceti bodů. Skvělý start do sezóny, kdy Medvědi sbírali výhru za výhrou, vystřídaly kolísavé výkony a přišla i série pěti zápasů v řadě za sebou, kdy Děčín se svými soupeři prohrál. Tuto černou bilanci zastavili hráči Děčína na ledě v Nové Pace, kde brali tři body po výhře 6:4. Jenže na domácím ledě s Mostem na tuto výhru nenavázali a padli nakonec těsně 6:7. Naposledy se v regionálním derby utkali s Vlky z Jablonce nad Nisou, kde na jejich ledě neudrželi vedení 4:1 a Vlci naopak srovnali a dostali se do vedení. Jedenáct vteřin před koncem základní hrací doby pak Medvědi vyrovnali na 6:6 a vynutili si prodloužení. Vlci ho ale rozhodli pět sekund před jeho vypršením a po výhře 7:6 pak zapsali bonusový bod navíc. V sobotu by Medvědi rádi ve svém teritoriu brali další výhru, proti Trutnovu to však snadné nebude.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Zdeněk Petráš – 40 bodů (18+22)
Ondřej Sýkora – 34 bodů (15+19)
Michal Oliverius – 22 bodů (6+16) 
 
Hosté z Trutnova jsou v tabulce na osmém místě a dosud zapsali dvaadvacet bodů na své bodové konto. Sedmkrát se radovali z vítězství, třináctkrát pak z ledu odešli jako poražený tým. Trutnovští by se chtěli probojovat do vyřazovacích bojů, na elitní šestku ztrácejí tři body, konkrétně na osmé Řisuty. Hosté naposledy bodovali ke konci listopadu, kdy v derby porazili Novou Paku na jejím ledě 6:4. Pak přišly dva neúspěchy, nejprve v Jablonci prohráli 3:6 a naposledy ve svém teritoriu padli s Řisuty 1:5. Stejně jako Děčín tak mají dvě prohry v řadě za sebou a na děčínský let jedou tyto odčinit. Čeká nás zajímavé utkání, tak si ho nenechte ujít.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Daniel Svoboda – 26 bodů (11+15)
Vojtěch Kubinčák – 18 bodů (6+12)
Pavel Fedulov – 11 bodů (3+8) 
 
Oba celky se v rámci sezóny utkaly už dvakrát. Nejprve Děčínští doma vyhráli po přestřelce 9:6, Trutnov pak taktéž na svém území zvítězil, a sice 4:3 po samostatných nájezdech. Bude i v sobotu platit pořekadlo můj dům, můj hrad? 
 
Utkání na zimním stadionu v Jablonci začíná ve středu 4. 12. 2019 v 18:00  hodin.  
 

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod